Mediekontakt


Se artikler vedr. First Chair Group:http://markedsforing.dk/artikler/bureauer/first-chair-k-ber-op-igen


https://bureaubiz.dk/gorm-agency-opkoebt-envisions-ejer/


http://bureaubiz.dk/envision-bliver-opkoebt/


http://bureaubiz.dk/pr-formue-staar-bag-envisions-nye-ejer/


http://www.business.dk/raadgivning/foerende-konsulentvirksomheder-slaar-pjalterne-sammen?utm_campaign=business_eftermiddag


http://markedsforing.dk/artikler/bureauer/envision-solgt-ny-koncern-er-f-dt


http://markedsforing.dk/artikler/bureauer/st-rkt-regnskab-fra-envision
         

København, d. 17.11.2016


Pressemeddelelse:


Førende konsulentvirksomheder går sammen i ny koncernstrukturEt af Danmarks mest fremgangsrige reklamebureauer i det seneste årti, Envision, går nu sammen med den fremadstormende danske executive search virksomhed, Unique Consult, og investerings- og kommunikationsvirksomheden First Chair A/S og danner First Chair Group A/S. Hensigten er, at virksomhederne i den nye koncernstruktur skal kunne drage nytte af hinandens kompetencer i arbejdet for kunderne og udvikle nye, innovative løsninger og services. Yderligere tilkøb planlægges.


Hver for sig er de blandt de absolut førende virksomheder på deres område – reklamebureauet Envision i Aarhus, executive search virksomheden Unique Consult med kontorer i København, Aarhus og Aalborg samt rådgivningsvirksomheden First Chair A/S i København, der repræsenterer 30 års erfaring fra PR- og kommunikationsbranchen. 

Sammen supplerer de hinanden og udgør med virkning fra 1. oktober 2016 en helt ny og slagkraftig rådgivnings- og kommunikationskoncern, First Chair Group A/S, der skal gøre den enkelte virksomhed endnu stærkere. Til sammen repræsenterer virksomhederne en omsætning på ca. 150 mio. kr.

-Fælles for de tre virksomheder er, at vi alle arbejder med at rådgive kunder på direktions- og bestyrelsesniveau indenfor komplementære forretningsområder. Ved at gå sammen og udnytte hinandens viden og erfaring vil vi kunne øge vores samlede kompetencer og dermed blive en endnu mere kvalificeret sparringpartner for alle vores kunder. Vi vil også udvikle helt nye services og løsninger og søge at opnå synergieffekter, hvor vi kan, siger adm. direktør i First Chair Group, Jens F. Kofoed.


Selvstændige virksomheder

Hver virksomhed i koncernen fortsætter som selvstændig virksomhed med den daglige ledelse som medejere. Således vil Envision fortsat være ledet af adm. direktør Mona Juul og den øvrige ledergruppe - nu blot med First Chair som hovedaktionær (60%) i bureauet. Det samme gælder Unique Consult, som allerede 1. september 2016 fik First Chair som hovedaktionær (60%). Unique Consult ledes fortsat af adm. direktør Jørn Andersen og de to partnere, Morten Andersen og Rikke Dolberg.

-Den daglige drift vil foregå som hidtil, og kunderne vil ikke umiddelbart mærke forandringer. Men på ledelsesniveau internt skal vi til at arbejde tæt sammen på tværs af virksomhederne om at udvikle nye ideer og tiltag, der skal gøre os endnu skarpere og kvalificeret overfor vores kunder. Vi vil også få flere ressourcer til at udvikle fælles løsninger bl.a. indenfor IT,

medarbejderudvikling, markedsføring etc., siger Mona Juul, som nu sammen med økonomidirektør Anni Sørensen og kreativ direktør Jesper Herholt ejer 40% af Envision.


-Vi har været i gang siden 1. september, og allerede nu oplever vi, hvordan vi har udbytte af hinandens kompetencer, erfaringer og forskellige måde at tænke på. Vi får hver især helt nye tilgange til ydelser og løsninger og ser mange ting i et nyt perspektiv. Desuden får vi mere tid til at bruge vores kernekompetencer overfor kunderne, siger Jørn Andersen, adm. direktør i Unique Consult.


Yderligere tilkøb


Udover Envision, Unique Consult og First Chair A/S er det planen, at First Chair Group A/S skal omfatte flere virksomheder indenfor komplementære forretningsområder f.eks. digital kommunikation, public relations, ledelsesrådgivning, coaching m.v.


Yderligere oplysninger:

Primær kontakt:  Adm. direktør Jens F. Kofoed, First Chair, mobil 20746766, jens.kofoed@firstchair.dk

Adm. direktør Mona Juul, Envision, mobil 29684918, mju@envision.dk

Adm. direktør Jørn Andersen, Unique Consult, mobil 40265036, ja@uniqueconsult.dk


Fakta:


Envision er blandt de fem største full service reklamebureauer i Danmark og blev grundlagt i 1988. Bureauet, som ligger i Aarhus, opkøbte i foråret reklamebureauet Marv og er desuden ejere af den grafiske virksomhed Minh Graphic i Vietnam samt medejere af medie- og marketingbureauet Orchestra i København. Envision omsatte i regnskabsåret 2014/15 for kr. 126 mio. og nåede et resultat før skat på ca. kr. 17,4 mio. Bureauet ledes af adm. direktør Mona Juul, som også er medejer, og beskæftiger ca. 130 medarbejdere.


Unique Consult er en 100% danskejet rekrutteringsvirksomhed med kontorer i København, Aarhus og Aalborg, med speciale i rekrutteringsopgaver til direktion og bestyrelse samt specialistfunktioner. Unique Consult, der har eksisteret siden 2003, ledes af adm. direktør Jørn Andersen samt partnerne Morten Andersen og Rikke Dolberg, der også alle er medejere. First Chair købte 1. september 2016 60% af aktierne i virksomheden, som forventer at nå en omsætning på ca. kr. 19 mio. og et resultat før skat på ca. 4,3 mio. kr. i 2016.


First Chair Holding ejes af Jens og Søren Kofoed, der begge har en lang fortid i public relations branchen. Brødrene stiftede ABC Public Relations A/S i 1987, som op igennem 1990’ erne og 00’ erne var blandt de største og bedst indtjenende PR-virksomheder i Danmark. I 2005 blev virksomheden købt af kommunikationsgiganten WPP og blev en del af verdens største PR-virksomhed, Hill & Knowlton. Jens F. Kofoed var i en årrække formand for PR Branchen. First Chair Holding havde i regnskabsåret 2014/15 en egenkapital på kr. 34 mio. kr.